onsdag 13 juni 2012

Vietnam!

Nu har vi tagit oss över till Vietnam! Det lilla vi hittills sett har varit riktigt fint. Vi börjar Vietnam med ön längst ner i söder, Puh Quoc. Både bra priser och kvalité på rummen, maten och engelskan!!
Det har dock blockerat bloggar, twitter och facebook ("Landet är en enpartistat och bara kommunistpartiet är tillåtet och press- och yttrandefriheten är begränsad", wikipedia) men efter lite googlande gick det lätt att ladda hem nått som gjorde att man kom runt problemet! Datahacker!!

Vi tänkte lite lätt börja jobba på solbrännan nu sista månaden. På nått jävla sätt lyckades jag, efter 5 månader "hot season" bränna mig i ansiktet.. Gustav kämpar dock fortfarande på riktigt bra, han kommer nog vara läskigt brun till mitten av juli!



Ryssar.. Fy usch.
När vi tog oss in i Vietnam så åkte vi över i en minibuss med lite annat folk, bland annat två ryssjävlar i 25-30årsåldern. En stor tjock ryssig man och en liten blond tjej med långa naglar som bar på en liten väska och ett stort gossedjur (Suck, vad i ....?!) som de båda höll på att fjanta sig med. Satt framför oss i minibussen och pratade med nån tillgjord bebisröst med djuret, äcklades och försökte få chauffören att förstå vad han sa på ryska genom att upprepa samma sak fast långsammare och långsammare. Man märker hur de båda ryssarna blir riktigt arga och irriterande över att ingen förstår ryska. Hur i helvete kan man tro att alla ska kunna ryska när man åker till Vietnam?! Typiskt ryssarna, samma när vi träffade några i Thailand och de stod och försökte beställa mat på ryska. De slutar, som alltid, med att de pekar på menyn eller på nån riktigt värdelös engelska klämmer fram några ord.. Fyfan. Vi visste inte vilket hotell vi skulle till så väntade med att gå av bussen tills ryssarna hade gjort det. Så vi kunde försäkra oss att vi inte skulle till samma hotell. Nu är allt frid och fröjd! :)

Kom och tänka på historien som Erik, ägaren av svenska resturangen Eriks på Koh Samui, Thailand, berättade för oss när vi var där. Det hade nyss kommit en ryss till hans resturang och blivit riktigt arg för att det inte fanns någon meny på ryska. Då hade Erik bara sagt "Men det är ju för helvete en svensk resturang!" på svenska, tills ryssen gick. Inte många som gillar de där.

1 kommentarer:

Blogger Julia Anna Isabelle Holmgren sa...

Vasen emil hur jävla skön äru?! jävla ryssar. haha asroligt, fick skratta som fan åt detta inlägg. Vilket var awesome eftersom man är så arg efter sverige england :) HEJDOOO

16 juni 2012 kl. 01:36  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida