fredag 1 juni 2012

Kambodja!

Vi har varit i Kambodja i ungefär en natt och har redan sett mer stora fräna hus och hotell än i hela Laos.. Kambodja verkar ha bättre hus, bättre internet, fler kanaler på tvn och folket har hittills kunnat snacka bättre engelska. Ett annat plus är att de inte dubbat Discovery!! Börjar riktigt bra här! De har även dollar så man slipper använda de där låtsas pengarna. Vi har spenderat flera miljoner av dem de senaste 2 veckorna, BIG SPENDERS! :)




Det finns inte 7/11 eller liknande här i Laos. Bara nå egna små skit butiker med mestadels Laos grejjer men för några dagar sen gick vi in på en och skulle köpa något inför bussresan och hittade detta. Vad i Helvete?!? Helt sjuuuuuuuukt!!!


Hehe bra översättning?? :)

Riktigt ryssig buss.

Drygt 12h på den där skiten. Varmt, svettigt och gick inte att luta bak stolarna. Smockad buss, folk satt till och med i gången.

"juste, har ju moppen med mig"

Efter den där bussresan förtjänade vi ett fett hotell, vi tog det fetaste vi kunde hitta! :)



Påväg till busstationen. Det svängde förbi en kille på en moppemotorcykel med frän sidovagn. Vi hoppade in med våra 4 väskor, hehe riktigt trångt och när vi svängde kändes de ungefär som att vi skulle välta, tur det inte var långt till stationen! :) 


"Busstationen"

"busstationen" och japp, en kossa där bak! Riktigt smutsigt och skräpigt. Kändes precis som om man såg nå bilder från Afrika.

Vi var 25 pers i en sån där liten öppen minibuss som man ser på bilderna ovan. Folk satt i princip på varran, tur att det bara var 5-6h i värmen!!


Hehe... "Hamnen" där "färjan" skulle ta oss till Don Det, sista stoppet i Laos!



Riktigt ryssigt rum. Iallafall två sängar och en fläkt.. 

Riktigt soft, bra hängmattor för att läsa bok!

Och just innan det blev mörkt så kom det en skur, regn säsong!


Påväg från ön och mot Kambodja. Här får man se enligt oss det värsta med både Thailand och Laos.... Usch.

Lägger lite "asfalt" :)  


Ett av flera stopp innan vi tog oss in i Kambodja. De ska kolla passen massor, ge oss nån stämpel och ta betalt nån dollar $.....  Här var det en hälsokontroll.. "Quarantine", haaha. Man hade kanske kunnat skita i den men vafasen, vi gjorde det utan bråk. 1$var. Fyllde i nå skit och sen sköt de en med nån laser i pannan, den pep till och vi hade 35,6 samt 35,5 °C .. Tjabba, går runt o svettas mitt på dagen och har 35°C..  
Cambodia here we come!!!!




PS.
Min bästa kompis här i Kambodja. Han är allt bra snäll han Franklin. Han fixar det mesta.

3 kommentarer:

Anonymous Gustavs Päron och Lilla lilla syster sa...

Hej, roligt att höra av er igen:) Snacka om att mellanhänderna tar ut provision, 160.000 för ett kg knäcke! Klart ni har det bra som åker VIP buss & tur att era stolar satt fast, värre var det nog för dem som satt på plaststolarna i bakgrunden. En moppe måste man ju bara ha med sig, men var var det inga kreatur på taket? Ert lyxhotel, var det lobbyn till ert ryssiga rum? Fungerande bussstationer ser olika ut, er liknar den Banjul/Gambia för 25år sedan men fungerar säkert lika bra som Loet i Luleå. Är färjan lika tillförlitlig som den i Avan? Förstår inte riktigt vad ni har att göra på Brännkläppen. Coola killar har rätt temp & tur har ni som dessutom med en så bra kompis som Franklin, Hälsa honom och var rädd om han:)
Kramar från Familjen I

1 juni 2012 kl. 17:11  
Anonymous Inger-Marie sa...

Hmm...undrar just varför det står Good luck längst ner på bussbiljetten?
Ni verkar i alla fall ha turen med er genom alla möjliga och omöjliga situationer. Är det ert goda humör som gör det, eller?
I vilket fall som helst önskar vi i Ske-å er fortsatt lycka till under ert asiatiska äventyr!

1 juni 2012 kl. 19:03  
Blogger Vilse I Världen sa...

Tacktack, alltid trevligt med era kommentarer! :)

Jag vet, visst är det sjukt med knäckebrödet. Köpte knäckebröd för 35.000 spänn, kommer nog inte göra om det i första taget!

Hehe nej, lobbyn till det ryssiga rummet var nånstans mellan djungeln, vattnet och vägen. Är inte riktigt säker. Både busstationen och färjan slår säkert Luleås, de var tillförlitligt, trevligt och de snålade inte med värmen!
Tack!

2 juni 2012 kl. 18:07  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida